Botosani.ro
Actualizat: 2013-10-14 11:55

21-10-2016 16:09:08 Daca sunteti martorul unor evenimente va rugam sa ne contactati la:

Rss Sport.Botosani.ro

Sportivul Saptamanii

CSS Botosani `97 a invins pe LPS Suceava si se mentine lider! O mamica a facut scandal!

CSS Botosani `97 a invins pe LPS Suceava si se mentine lider! O mamica a facut scandal!

FC Botosani

Gazeta Sporturilor: "Cornel Şfaiţer a cedat nervos la DNA şi a replicat uluind anchetatorii"

Autor: stiri.botosani.ro  Publicat: 23-11-2011
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (0)   Vizualizari (1408)  

Gazeta Sporturilor:
Foto: gsp.ro
Surse din anchetă dezvăluie că membrii CEx au ştiut înaintea votului că Ştiinţa n-a dat în judecată Federaţia, iar Dragomir a fost susţinătorul nr. 1 al înlocuirii oltenilor, în Liga 2, cu Juventus Bucureşti. Şeful LPF a făcut show în faţa procurorilor, dar a amuţit în faţa probelor

Pe 20 iulie, membrii CEx al FRF au decis dezafilierea clubului oltean. Procesul-verbal al şedinţei se află la 
DNA. Federaţia a refuzat, prin Mircea Sandu, să facă publică o copie a lui. Motivul: "S-au discutat şi alte lucruri atunci!". Pentru Vasile Avram, aflat în arest pînă ieri în cazul "Mită în elicopter", documentul pare a fi esenţial în susţinerea ideii că şeful FRF îl îndemna să discute cu preşedinţii de cluburi din Liga 1

Surse din anchetă reconstituie scene şi dialoguri din timpul acestei şedinţe, prezente fără modificări esenţiale şi în procesul-verbal. Procurorii cercetează dacă există şi stenograme complete ale discuţiilor, precum şi înregistrări audio-video. La 
audieri, cîţiva membri ai CEx au declarat că totul se află pe bandă, în schimb ce alţii au negat vehement!

Au ştiut şi au tăcut: "Fir-ar a dracu` de eroare!"
Adrian Stîngaciu: "Am primit o informare, cum că Universitatea nu ar fi acţionat FRF în instanţele civile, şi că e vorba doar de o eroare materială, la nivel de grefier"
Mircea Sandu: "Fir-ar a dracu` de eroare!"


Deşi la şedinţă au participat cei 12 membri şi juristul FRF, procesul-verbal abundă în replici ale lui Sandu şi Stîngaciu: ceilalţi fie au tăcut, fie intervenţiile lor nu s-au consemnat. Cert e că membrii CEx au luat la cunoştinţă de faptul că FRF n-ar fi fost chemată în judecată de Craiova, iar situaţia de fapt s-ar fi născut dintr-o eroare. 

Cum nici în scrisoarea de informare a Craiovei şi nici în documentul emis de Curtea de Apel nu se face referire la o eroare de grefier, se presupune că Stîngaciu a interpretat acest detaliu. Răspunsul lui Mircea Sandu, oricare ar fi cheia lui, ironică sau vădit nemulţumită, nu înlătură realitatea: membrii au ştiut, înainte să voteze, că e posibil ca Universitatea să nu fi dat în judecată FRF! Adică tocmai motivul forte pentru care Ştiinţa a fost dezafiliată!

Kassai i-a prevenit, "Naşu`" i-a îndemnat
Adalbert Kassai: "Nu faceţi greşeala să votaţi dezafilierea, că e de rău! Găsim o soluţie, măcar mai amînăm, dar să nu faceţi asta!"
Mircea Sandu: "Ascultaţi-mă ce vă spun! Aveţi încredere că e un lucru normal, nu se mai poate! Dacă nu rezolvăm, vin FIFA şi UEFA peste noi!"


Se pare că înaintea şedinţei, secretarul general al FRF a lansat un mesaj de precauţie în rîndul membrilor CEx. Semnalul lui de alarmă s-a năruit însă în urma intervenţiei lui Mircea Sandu: "Naşu`" i-ar fi ghidat pe votanţi către decizia care s-a şi luat, invocînd chiar presiunea forurilor fotbalistice.

Mitică, apărătorul Bucureştiului 
Dragomir: "Domnilor, şi eu cred că Juventus trebuie să ia locul Craiovei! Nu se poate ca Bucureştiul, care e Capitala ţării, să nu aibă o echipă în Liga 2! Ne facem de rîs în Europa, chiar şi în lume, cu aşa ceva! Juventus reprezintă totuşi zona cea mai importantă a ţării!"

Singura intervenţie notabilă a preşedintelui LPF în faţa CEx se pare că a avut loc spre finalul şedinţei, cînd s-a discutat ca Juventus Bucureşti să înlocuiască U Craiova în Liga 2. Clubul patronat de Marian Rusen a obţinut locul oltenilor, dar se pare că toate criteriile regulamentare au pălit în urma discursului lui Dragomir: acesta a îndemnat votanţii să ia în considerare un criteriu mai degrabă geografic sau demografic! 

Dragomir în dosarul "soţia preşedintelui": "Daţi-mi o frînghie, că aici mă spînzur!"
Procuror: Domnule Dragomir, ce reprezintă acest document?
Dragomir: ....
Procuror: Liga virează o sumă de bani într-un cont. Ştiţi despre ce e vorba?
Dragomir: E legal! Totul e legal! Legal! E legal!
Procuror: Liniştiţi-vă...
Dragomir: Mă liniştesc. Dacă îmi daţi o frînghie, aici mă spînzur, acum!


La audieri, Dragomir nu s-a dezminţit şi a afişat acelaşi discurs zgomotos şi impacientat. Şeful LPF a repetat obsesiv, indiferent de întrebările procurorilor: "Dom`le, eu lucrez numai cu legea! Cu regulamentele şi cu statutele!". Unul din comisari, iritat, a vrut să-i demonstreze că nici anchetatorii nu sînt străini de argumentele invocate şi i-a reprodus cuvînt cu cuvînt cîteva articole din regulamentul LPF. Moment în care Dragomir a amuţit. Dar era doar începutul.

Cînd a ieşit la iveală documentul prin care Liga a virat banii din drepturile tv cuvenite Gloriei Bistriţa în contul soţiei lui Mircea Sandu, Dragomir a rămas fără reacţie timp de cîteva minute bune. După care a explodat şi s-a calmat la fel de repede, trăgînd o concluzie amară, ca pentru sine.

"Nu eu, Vali şi «Zimbru»!"
Dragomir: Aşa, şi Vali...
Procuror: Care Vali?
Dragomir: Valentin Alexandru. El şi "Zimbru`"...
Procuror: Care "Zimbru`"?
Dragomir: Mircea Cezar Ionescu.
Procuror: Bun, dar revenind la legitimarea lui Găman şi Bărboianu...
Dragomir: Aici e problema comisiei! Ei răspund!
Procuror: Care comisie?
Dragomir: Compartimentul Competiţii al LPF!
Procuror: Deci compartiment, nu comisie.
Dragomir: E răspunderea următoarelor persoane: Alexandru Valentin şi Ionescu Cezar Mircea.
Procuror: A, deci Vali şi "Zimbru`"!
Dragomir: Exact!


Reacţiile şefului LPF în faţa procurorilor nu au mai fost aceleaşi cînd a venit vorba de legitimările fotbaliştilor Craiovei. Se pare că a fost momentul în care Dragomir a aruncat responsabilitatea spre colegii LPF din subordinea sa, la care iniţial făcea referire în termeni amicali şi pe care i-a indicat apoi cu nume şi prenume, distanţîndu-se total de ei!

Atitudinea umilă în sediul DNA pare să fi fost o caracteristică a tuturor membrilor CEx audiaţi. Un episod antologic l-ar avea drept personaj principal pe Cornel Şfaiţer, reprezentant al cluburilor din Liga 2. Întrebat în debutul discuţiei din cîţi membri e format Comitetul Executiv, Şfaiţer a cedat nervos şi a replicat uluind anchetatorii: "N-a fost premeditat!".

SURSA: GAZETA SPORTURILOR

«Inapoi«

COMENTARII

  1. Nu exista nici un comentariu. Fii primul care isi exprima parerea!

SPUNE-TI OPINIA
caractere rămase.